Alimentación e actividade física na poboación galega. Resultados do SICRI 2024
Visualización o descarga de ficheros
Visualización o descarga de ficheros
Autor corporativo
Consellería de SanidadeFecha de publicación
2025Título de revista
Venres epidemiolóxico: folla mensual de información epidemiolóxica de Galicia
Tipo de contenido
Artigo
DeCS
sedentarismo | hábitos alimentarios | actividad físicaMeSH
Sedentary Behavior | Feeding Behavior | Motor ActivityResumen
[GLG] O Sistema de Información de Condutas de Risco (SICRI) recolle información anual sobre factores de risco en >15 anos en Galicia, e ven de presentar os resultados de 2024, que por primeira vez inclúen resultados sobre actividade física, sedentarismo e alimentación. En 2024, o 36,6% da poboación declarou sedentarismo no tempo libre e só o 36,1% cumpre as recomendacións de actividade física. O consumo de froita, pan e cereais é elevado, mais só o 33,2% consume verduras diariamente e o 18,4% case nunca toma legumes. Tamén destaca o consumo frecuente de doces e embutidos. Con todo, máis do 70% da poboación compre a recomendación para refrescos, aperitivos ou comida rápida.
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional












