Alimentación e actividade física na poboación galega. Resultados do SICRI 2024
Visualización ou descarga de ficheiros
Visualización ou descarga de ficheiros
Autor corporativo
Consellería de SanidadeData de publicación
2025Título da revista
Venres epidemiolóxico: folla mensual de información epidemiolóxica de Galicia
Tipo de contido
Artigo
DeCS
sedentarismo | hábitos alimentarios | actividad físicaMeSH
Sedentary Behavior | Feeding Behavior | Motor ActivityResumo
[GLG] O Sistema de Información de Condutas de Risco (SICRI) recolle información anual sobre factores de risco en >15 anos en Galicia, e ven de presentar os resultados de 2024, que por primeira vez inclúen resultados sobre actividade física, sedentarismo e alimentación. En 2024, o 36,6% da poboación declarou sedentarismo no tempo libre e só o 36,1% cumpre as recomendacións de actividade física. O consumo de froita, pan e cereais é elevado, mais só o 33,2% consume verduras diariamente e o 18,4% case nunca toma legumes. Tamén destaca o consumo frecuente de doces e embutidos. Con todo, máis do 70% da poboación compre a recomendación para refrescos, aperitivos ou comida rápida.
A non ser que se indique outra cousa, a licenza do ítem descríbese comoAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional












